Periuța dentară, arma principală în lupta pentru sănătatea dentară - partea 2
"PASTILA" de sănătate dentară, nr.3
PERIUȚA MANUALĂ versus PERIUȚA ELECTRICĂ
Astăzi, așa cum am promis, vom continua discuția legată de periuțele dentare!
…așa că, vă prezentăm mai jos, câteva din avantajele și dezavantajele periuțelor dentare, atât manuale, cât și electrice, pentru a vă putea orienta mai ușor, atunci când alegeți o variantă sau alta, sau chiar ambele.
Avantaje ale periuței de dinți manuale:
Costul redus.
Portabilitatea. Este mai ușor de purtat în bagaj, o periuță de dinți manuală, dar și de folosit în deplasare.
Diversitatea modelelor.
Dezavantaje ale periuței de dinți manuale:
Confortul scăzut la utilizare (efortul este mai mare, atunci când sunt folosite).
Lipsa unui control asupra duratei periajului (spre deosebire de periuțele electrice, care funcționează automat, două minute, impunând o curățare mai corectă a danturii).
Lipsa unui control asupra nivelului de presiune exercitat asupra dinților și gingiilor, în timpul periajului.
Dimensiunea capului periuței, este mai mare și, ca atare, ajunge mai greu, sau chiar deloc, în zonele mai greu accesibile ale gurii.
Avantaje ale periuței de dinți electrice:
Confortul sporit la utilizare. În cazul periuțelor electrice, tot ce trebuie să faceți, este să poziționați periuța la un unghi de 45 de grade și să o lăsați să acționeze (dacă mai și executați mișcări de periaj, eficiența periajului, crește și mai mult). Multe modele au senzor de presiune și ne avertizează asupra exercitării unei presiuni prea mari asupra dinților și gingiilor, în timpul periajului.
Rezultate mai bune. Unele studii au demonstrat că periuțele electrice curăță mai eficient dantura, decât cele manuale, îndepărtând mai bine placa microbiană dentară și reducând riscul de apariție a gingivitei.
Modelele actuale de periuțe electrice, sunt concepute astfel încât să funcționeze neîntrerupt timp de două minute, la fiecare periaj dentar. Această caracteristică, asigură menținerea unei și mai bune stări de sănătate dentară. Mai mult decât atât, unele modele, se conectează chiar cu telefonul, permițând un control și mai bun asupra periajelor efectuate, asupra timpului de periaj, a presiunii asupra dinților și gingiei, etc.
Nu în ultimul rând, dimensiunea capului periuței electrice este mai mică, și asigură astfel o pătrundere mai ușoară în zonele greu accesibile, permițând curățarea acestor zone într-un mod facil și foarte eficient.
Dezavantaje ale periuței de dinți electrice:
Necesitatea de reîncărcare sau înlocuire a bateriilor.
Costul mai crescut (dar care, în timp, ajunge să se justifice, prin eficiență).
Spațiul ocupat în bagajul de călătorie.
Posibilitate mai mare de a o deteriora, prin șocuri accidentale.
Indiferent dacă doriți să optați pentru o periuță de dinți manuală sau electrică, sau ambele, consultați medicul stomatolog pentru a stabili de care duritate a perilor aveți nevoie, și pentru a vă prezenta mai multe detalii legate de periuțe, astfel încât să puteți efectua un periaj dentar corect și sănătos!
În următorul articol, vom discuta despre pastele de dinți, cum e și firesc!...căci trebuie pus ceva pe periuțele astea, pentru un periaj eficient! Așa că, urmăriți articolele care urmează! Zâmbiți sănătos!
Commentaires